Bine ati venit la Clinica Dental Practice! Ne angajam sa promovam o atitudine pozitiva fata de stomatologie care sa se mentina pentru tot restul vietii. Noi am creat un mediu prietenos, sigur si primitor pentru copii si intreaga familie. Practica noastra se concentreaza pe prevenirea bolilor dentare deoarece intelegem faptul ca preventia este cheia pentru imbunatatirea sanatatii orale a copiilor. Pentru a oferi cea mai buna experienta stomatologica pentru copilul dvs., ne-am dori sa va oferim cateva sfaturi cu privire la ce sa va asteptati la viitoarea vizita a copilului:

Prima vizita: Este important ca copilul sa aiba o experienta stomatologica pozitiva de la o varsta frageda. Conform Asociatiei Americane de Stomatologie Pediatrica (AAPD), copiii ar trebui sa vada un medic stomatolog pediatru pana la varsta de 1 an. Acest lucru permite un inceput bun in asigurarea sanatatii orale a acestuia. Adaptam vizita in functie de varsta si nivelul de confort al fiecarui copil.  Copiii mai mici de 3 ani se simt mai bine in bratele parintelui (“lap exam”), in timp ce copiii mai mari se pot aseza independent in fotoliul dentar. In functie de varsta copilului s-ar putea sa doriti sa aduceti la prima vizita jucaria, animalutul de plus sau paturica preferata a copilului.

Terminologie stomatologica: Veti observa faptul ca vorbim in termeni generali si utilizam un vocabular special, prietenos pentru copii pentru a-i introduce in mediul nostru. Este bine sa evitati sa vorbiti despre proceduri sau instrumente specifice avand in vedere faptul ca noi va vom pregati copilul in acest sens. Nu uitati ca ii puteti transmite usor fricile dvs. dentare anterioare, asa ca este mai bine sa tratati aceasta programare intr-un mod obiectiv si copilul va proceda la fel. Daca acesta va avea intrebari, va rugam sa evitati utilizarea cuvintelor negative care ar putea crea anxietate inutila copilului dvs.

In loc de:                                                           Folositi:

Examinare                                                       Numaratul dintilor

Aspirator                                                          Domnul setila/Pai

Sonda                                                               Numarator de dinti

Tratament cu fluor                                         Vitamine pentru dinti

Ac/intepatura                                                  Sirop de adormit dinti

Extractie                                                           Leganam dintele

Obturatie (Plomba)                                        Plastilina/dinti de printesa/dinti de supererou

Carie                                                                  Gandacei de zahar

 Prezenta parintilor: In cadrul examinarii initiale, in special in cazul copiilor mici, ne dorim participarea parintilor pentru a le putea arata si explica problemele existente, a obtine informatii despre igiena dentara, dieta alimentara, precum si pentru stabilirea planului de tratament individualizat.  In cadrul sedintelor de tratament si a igienizarilor periodice, parintii sunt invitati sa insoteasca copilul in cabinet, desi stim ca unii copii se descurca mai bine in absenta acestora. Daca doriti sa fiti prezenti, va rugam sa va asumati rolul unui “observator  silentios” si sa fiti partenerii nostri in realizarea procedurii prin asigurarea suportului moral pentru copilul dvs. Daca mai mult de o persoana vorbeste cu copilul, acesta poate deveni confuz. Cooperarea si increderea trebuie stabilita direct intre medic, asistenta medicala si copil si astfel ii putem acorda acestuia atentia totala si nemijlocita.

Programarea: Incurajam realizarea programarilor (in limita posibilitatilor), mai ales pentru pacientii mai mici de 5-6 ani in acea partea a zilei in care stiti ca acestia sunt mai odihniti, mai veseli si mai cooperanti.

Va multumim pentru ca ne permiteti sa asiguram sanatatea orala a copilului dvs. Dvs., in calitate de parinte, jucati cel mai important rol in ingrijirea orala a acestuia. Va rugam sa nu ezitati sa ne informati daca aveti intrebari sau neclaritati la nr. de telefon: 0722.435.485 sau la adresa de e-mail: anamaria.biolan@gmail.com. Asteptam cu nerabdare sa va intalnim pe dvs. si copilul dvs. la programarea stabilita.

Cu respect,

Dr. Maria Scheau impreuna cu echipa Clinicii Dental Practice