Endodontie microscopica

Tratamente de canal sub microscop! Endodontie Cabinet Stomatologic Sector 6 – Dental Practice

Microscopul endodontic, apex locator-ul şi sistemul rotativ de lărgire a canalului sunt principalele mijloace tehnologice prin care succesul unui tratament endodontic creşte de la 50-60% până la 90%. Microscopul poate fi utilizat in aproape toate procedurile stomatologice, dar indicatia de electie este endodontia (tratamentele de canal). Marirea si iluminarea imaginii dintilor creeaza premisele pentru un tratament dentar de exceptie, performantele optice remarcabile oferind posibilitatea de a vizualiza detalii care nu pot fi observate cu ochiul liber. Imaginea la microscop este marita si foarte clara, calitatea imaginii datorandu-se iluminarii coaxiale (sursa de lumina este orientata pe aceeasi directie pe care priveste medicul si nu se formeaza umbra), dar si redarii cu fidelitate a culorilor.

Microscopul Cj Optik Advanced este in topul celor mai performante microscoape dentare si ofera claritate si ergonomie de neegalat.

Doar el ne permite vizualizarea directa sau indirecta in interiorul canalelor radiculare si implicit realizarea diferitelor proceduri la acest nivel, precum indepartarea fragmentelor de instrumente rupte , identificarea si obturarea perforatiilor sau simpla identificare si accesare a unor canale suplimentare care altfel ar fi ramas neobservate.

De asemenea, el este de un mare ajutor in retratamentele endodontice unde canalele nu mai sunt permeabile, fiind obturate cu diverse materiale sau chiar cu tesut dentar, oferindu-se, in acest fel, o sansa unor dinti care in alte conditii ar fi parut irecuperabili si ar fi fost extrasi.

Ce este Endodontia?

Endodontia se ocupa cu tratamentul cariei complicate, care a depasit stratul profund de dentina si a dus la infectarea si afectarea pulpei coronare si a celei radiculare.

Tratamentul endodontic are la baza indepartarea tesuturilor afectate de la nivelul canalelor radiculare. Dezinfectarea acestora cu substante cu rol antiseptic si obturarea corecta si completa a canalelor radiculare cu un material sigilant. Asemanator cauciucului, numit gutaperca.

Dr. ZAMFIRESCU ENDODONTIE MICROSCOPICA

Dr. Roxana Zamfirescu

  • Medic specialist Endodontie
  • Stomatologie generala

Endodontie Cabinet Stomatologic Sector 6 – Dental Practice

Urmeaza reconstructia dintelui fie printr-o plomba, fie cu ajutorul unui pivot de fibra de sticla sau clasic si a unei coroane dentare, pentru a-l proteja. Dupa reconstructie, dintele poate continua sa functioneze pe arcada la fel ca oricare altul iar durerea va fi eliminata complet.

In clinica noastra tratamentele de canal se realizeaza cu ajutorul endomotorului si a sistemelor de ace rotative, obturarea prin condensarea gutapercii, Totul sub controlul apex –locatorului (aparat ce masoara lungimea canalului).

endodontie

Preturi

Preturi valabile de la 01.01.2024

Endodontie microscopica
Consultatie medic specialist endodontie 250 0
Tratament endodontic microscop- 1 canal(include obturatia de canal) 400 0
Tratament endodontic microscop- 2 canale(include obturatia de canal) 550 0
Tratament endodontic microscop – 3 canale(include obturatia de canal) 700 0
Tratament endodontic microscop- 4 canale(include obturatia de canal) 800 0
Retratament endodontic microscop – 1 canal(include obturatia de canal) 500 0
Retratament endodontic microscop- 2 canale(include obturatia de canal) 650 0
Retratament endodontic microscop- 3 canale(include obturatia de canal) 850 0
Retratament endodontic microscop- 4 canale(include obturatia de canal) 1000 0
Refacere perete in scop endodontic 100 0
Drenaj endodontic 350 0
Pansament calmant 350 0
Indepartare corp strain din canal la microscop 300-500 0
Aplicare MTA 250 0