Parodontologie

Diagnosticarea, prevenirea si tratarea afectiunilor parodontale. Parodontologie Cabinet Stomatologic Sector 6

Parodontologie Cabinet Stomatologic Sector 6

Parodontologia se ocupa cu studiul tesuturilor de sustinere ale dintilor (parodontiu) si patologiile aferente.

Ea include diagnosticarea, prevenirea si tratarea afectiunilor parodontale, precum si metode noi de bioreactivare si metode de regenerare ale tesuturilor parodontale.

Placa bacteriana este considerata princilpala cauza a afectiunilor inflamatorii de la nivelul tesutului parodontal superficial (gingia) si ulterior a structurilor parodontale profunde (desmodontiu si os alveolar).

Parodontologie

Dr. Bogdan Zamfirescu

  • Medic Specialist Parodontologie

Profilaxie si tratament

Profilaxia bolii parodontale incepe cu etapa de igienizare profesionala (detartraj,periaj profesional si igienizare cu Air Flow) . Si tratamentul cariilor care intretin acumularea de placa dentara prin marginile anfractuase ale cavitatilor, dar si inlocuirea obturatiilor si a lucrarilor protetice vechi, incorect concepute sau afectate de uzura.

In cazul leziunilor parodontale deja constituite, tratamentele sunt mai complexe si consta in debridare gingivala.  CAt si in tratament medicamentos si aplicare de substante specifice cu rol antiseptic, antimicrobian si de reducere a inflamatiei. Chiuretaj parodontal in camp inchis/deschis, aditii de os si membrana, Emdogain si tratamentul de imobilizare a dintilor afectati.