Bogdan Zamfirescu – medic specialist parodontologie
Boala parodontala este o afectiune inflamatorie in care apar modificari, in primul rand, la nivelul santului gingival, acesta fiind spatiul dintre gingie si radacina dintelui. Acest spatiu tinde sa acumuleze bacterii și poate provoca multe probleme orale si generale de sanatate. Daca nu este tratata, boala parodontala poate duce la pierderea precoce a dintilor si a osului alveolar, determinand, totodata, aparitia unor afectiuni generale precum: obezitate, diabet, boli de inima, accident vascular cerebral, chiar si complicatii ale sarcinii. Scopul tratamentului bolii parodontale este de a inlatura infectia existenta prin eliminarea sau micsorarea pungilor parodontale (zone cu infectie activa prezente in jurul dintilor).
Pe langa metodele clasice de tratament al acestei afectiuni precum: tratamente antimicrobiene, detartraje supra si subgingivale, chiuretaje radiculare in camp inchis/deschis etc., avem posibilitatea de a imbunatati eficacitatea manoperelor prin folosirea Laserului Dioda, ce produce decontaminarea parodontala prin inactivarea bacteriilor specifice cauzatoare de distructii parodontale. Prin intermediul acestuia se poate realiza si terapie de biostimulare.
Terapia LASER parodontala este o descoperire uimitoare in tratamentele parodontale. Aceasta s-a dovedit a avea un real succes in studiile stiintifice.
Avantajele utilizarii laserului, ca adjuvant al tratamentului parodontal sunt:
– Efect antimicrobian, bactericid si detoxifiant;
– Reducerea sangerarii, efect hemostatic;
– Acces superior in zone anatomice dificile;
– Tratament minim invaziv, confortabil pentru pacient prin evitarea terapiei chirurgicale parodontale clasice, in anumite cazuri;
– Nu mai este necesara administrarea antibioticelor in unele situatii, evitandu-se astfel efectele secundare si crearea rezistentei bacteriilor la aceste antibiotice;
– Biostimularea tesuturilor parodontale, avand efect regenerativ.
In cadrul terapiei parodontale chirurgicale, laserul este utilizat si pentru indepartarea polipilor, a tumorilor gingivale si a altor formatiuni neoplazice orale, a gingiei marite de volum, a insertiilor musculare ce determina retractia gingivala. Astfel se reduce intensitatea durerii, se dezinfecteaza zona asupra careia s-a intervenit, se limiteaza sau se stopeaza sangerarea, se grabeste vindecarea. In majoritatea cazurilor nu sunt necesare firele de sutura. La toate acestea se adauga reducerea semnificativa a posibilitatii de aparitie a complicatiilor post-operatorii.
Scopul nostru, in terapia parodontala, este de a controla bacteriile care cauzează infectia. Indepartarea placii bacteriene, a tesutului infectat si a tartrului din santul gingival este esentiala pentru tratarea cu succes a bolii parodontale si protejarea sanatatii dumneavoastra.
Atunci cand este diagnosticata si tratata in faza incipienta, boala parodontala poate fi combatuta cu mai mult succes !
Solicitati o consultatie la medicul nostru specialist parodontolog, dr. Bogdan Zamfirescu.
Telefon programari: 0722.435.485
0 Comments